הטיפים הבאים יעזרו לכם להיות מגובשים יותר בנוגע למיתוג הגרפי לעסק שלכם.
כל מיתוג גרפי מתחיל בעיצוב לוגו לעסק, אך אותם עקרונות המנחים אתכם בעיצוב הלוגו, תקפים גם לשאר האלמנטים של מיתוג העסק שלכם:
1
לא להעתיק! המותג שלכם צריך להיות ייחודי לכם. זה בסדר גמור לחפש השראה ממותגים אחרים, לבחון עיצובי לוגו, משפחות צבעים, סגנונות צורניים וכדומה, אך הקפידו לקחת את ההשראה לכיוונים הייחודיים לעסק שלכם.
2
צבעי המותג שלכם - צבעוניות ״משדרת״ הרבה מבחינה פסיכולוגית. יש מחקרים רבים על ״הפסיכולוגיה של הצבעים״ בהם ניתן ללמוד על המשמעויות של כל צבע וצבע (למשל: אדום = בולטות ונועזות, כתום = ידידותיות, ירוק - צמיחה ורעננות ועוד..)
בחרו צבעוניות או שילובי צבעים המתאימים לקהל היעד אליו אתם מכוונים או לערכים שאתם רוצים להעביר.
3
לרווח, לאוורר.. אל תעמיסו ותדחסו צבעים וטקסטים - זה נכון גם לעיצוב לדפוס וגם לעיצוב אתרים באינטרנט.
יותר מדי מלל, יותר מדי צבעים, יותר מדי תמונות, קווים וצורות, ישיגו עבורכם בדיוק את התוצאה ההפוכה ממה שקיוותם להשיג - לרוב האנשים אין סבלנות להתמודד עם עודף מידע והם פשוט יעברו הלאה…
4
טיפוגרפיה ושימוש בפונטים (סוגי האותיות והעיצוב שלהם בחלל) - בדומה להחלטה על שימוש בצבעוניות המשרתת את ערכי המותג שלכם, כך גם בבחירת הפונטים - חישבו מה אתם רוצים ״לשדר״ ללקוחות ומכאן, מה הטיפוגרפיה צריכה לשדר,
למשל: ״רצינות״ / ״רעננות״ / ״שובבות״ / ילדותיות״ וכדומה.
דבר נוסף, בכדי לא לבלבל את העין, אל תרבו בשימוש במספר רב מדי של פונטים.
שניים שלושה סוגים יספיקו. העין של הקורא צריכה לעבור על הטקסטים בצורה נעימה, מזמינה וחלקה.
5
ניגודיות (קונטרסט) - ניגודיות נגרמת כאשר יש מפגש של אלמנטים השונים זה מזה בצורה קיצונית.
זה יכול להיות צבעים מנוגדים (אדום-לבן, צהוב-שחור, שחור-לבן וכדומה), גדלים שונים של טקסט (כותרת ענקית ושורת טקסט קטנה) טקסט לבן על רקע שחור / טקסט שחור על רקע לבן. וכדומה.
העין שלנו נמשכת לניגודים. הם יבליטו את המיתוג הגרפי של העסק שלך.
Comments